zondag 19 januari 2014

Altijd lekker, echte huzarensalade van oma

Allerlekkerste huzarensalde.  Niet verder vertellen hoor ! Hier het beste recept voor een heerlijke huzarensalade of zoals mijn moeder hem maakt. Simpel maar lekker. Het geheim is het vlees dat er door gaat.

Dit gerecht brengt voor mij echt jeugdherinneringen boven, voor ons was dit echt feesteten voor kerst of pasen met een gebraden kip of een lekker stuk kalkoen.

Deze salade smaakt zoveel beter als wat je in de winkel in zo'n plastic bak koopt. Zorg dat je een beetje gebraden rundvlees op voorraad hebt en de salade is zo klaar.

Nodig voor 4 a 5 personen:
750 gram bloemige aardappels
250 gram gebraden rundvlees / draadjesvlees.
3 flinke lepels zilveruitjes
3 flinke lepels gesneden augurkjes liefst zuur
4 gekookte eieren
Calvé slasaus
zout
witte peper
nootmuskaat


Kook de aardappels met een beetje zout. Prak ze als ze nog warm zijn en doe er vast wat slasaus doorheen om het geheel smeuïg te maken. Als de aardappels erg droog zijn kun je er ook een beetje melk bij doen.

Voeg de overige ingrediënten klein gesneden toe en kruid de huzarensalade pittig met witte peper, zout en een beetje nootmuskaat.

Zorg voor goed rundvlees in de salade dit zorgt voor de volle heerlijke smaak.

Zo simpel maar altijd weer een succes. Serveer op een mooie schaal met blaadjes sla en waaiertjes augurk, plakjes ei mogen ook niet ontbreken.

Goed koelen en smullen maar...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten