maandag 13 januari 2014

De allerlekkerste sudderlapjes oma's recept echt het proberen waard

Hier ook weer zo'n recept wat mijn moeder heel vaak maakte, maar wat ik niet bij anderen gezien heb.

Eigenlijk niet zo heel erg speciaal maar als je je vlees zo braad smaakt het toch veeeeel lekkerder. Gewoon een beetje bak en braadproduct in de pan wat je altijd gebruikt en dan het vlees toevoegen.

Het geheim van mijn moeder half varkensvlees en half rundvlees en dan tegelijk in 1 pan braden.


De jus wordt veel lekkerder als alleen van varkensvlees en het rundvlees is wat minder droog door het varkensvlees wat mee gegaard wordt. Dit is ook een prima recept om in een grote hoeveelheid te maken.

Het duurt uiteraard wel even voor je rundvlees gaar is, als je een flinke pan maakt kun je ook een portie invriezen dit gaat prima. 

Echt lekker Nederlands klaar gemaakt vlees heerlijk bij een stamppot of een ouderwetse prak bijvoorbeeld aardappels met sperziebonen. Vroeger bij ons werd er wel een paar dagen gegeten van dit vlees. Het werd dan iedere keer weer opgewarmd. De laatste dag had je dan heerlijke dikke jus met draadjes vlees erin, echt stoofvlees dus. 

Hieronder het resultaat als je vlees gaar is. Als je nu weer vlees gaat braden probeer het dan eens met 2 soorten tegelijk. 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen