dinsdag 29 juli 2014

Sperziebonen tijd lekker recept zomer 2014

Het is weer sperziebonen tijd en vroeger hadden we thuis een tuin en kreeg je weken achter elkaar sperziebonen.

Mijn moeder wist hier altijd wel een leuke draai aan te geven en steeds wat nieuws te verzinnen, met een saus of spekjes bijvoorbeeld.

Mijn favoriete recept was wel onderstaande versie

Sperziebonen 500 gram
Aardappels    750 gram
Gehakt          500 gram
Uien              5 stuks
Tomaten        4 grote rijpe
Komkommer
Azijn
Peper
Zout
Gehaktkruiden

Sperziebonen koken, aardappels koken, van gehakt met gehakt kruiden balletjes draaien en braden.

Goed nu de extra garnituren

Komkommer in schijfjes snijden en royaal met zout bestrooien, 10 minuten laten staan en het zout eraf spoelen met water. Hierna azijn over de komkommer gieten en peper naar smaak. In de koelkast goed koud laten worden en de smaak in laten trekken.

De uien in schijfjes snijden en lekker bruin bakken daarna de tomaten in stukjes erbij en een lekker prutje laten worden. Kruiden met zout en peper.

Kortom een heerlijk `prakkie` en ook lekker veel groente, reuze gezond.

uiten en tomaten

sperziebonen met gehaktballen 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen